حدیث روز
امام رضا (علیه السلام) فرمودند: یک شب اعتکاف در ماه رمضان معادل یک حج است و یک شب اعتکاف در مسجد رسول خدا (صلی الله علیه و آله) و در نزد قبر آن حضرت معادل یک حج و عمره است. 

دوشنبه, ۴ فروردین , ۱۴۰۴ Monday, 24 March , 2025 ساعت ×
  • جستجو

  • اعتکاف باید رویکرد تربیتی و تمدنی داشته باشد
    20 اسفند 1403 - 23:07
    شناسه : 10651
    حجت‌الاسلام محمدباقر ولدان: حجت‌الاسلام ولدان تاکید کرد: اعتکاف باید از یک رویکرد تربیتی و تمدنی برخوردار باشد و مسئولین باید خود را به عنوان مربیان معتکفین در نظر بگیرند تا استمرار این برنامه‌ها به یک حرکت اجتماعی تبدیل شود.

    به گزارش روابط عمومی ستاد اعتکاف کشور؛ حجت‌الاسلام محمدباقر ولدان در وبینار هم‌اندیشی اعتکاف ماه مبارک رمضان در استان‌ها اظهار داشت: ما باید رویکرد برنامه‌ریزی‌مان را به سمت رویکرد تربیتی هدایت کنیم؛ در تربیت استمرار و تدریج شرط است و باید به عنوان مسئولین اعتکاف خود را مربی معتکفین بدانیم.

    وی افزود: اگر نتوانیم این احساس را در معتکفین ایجاد کنیم که این برنامه یک پروژه گذرا نیست بلکه یک حرکت تربیتی مستمر است در تربیت خود موفق نخواهیم بود باید از یک نگاه خطی به اعتکاف عبور کرده و نگاه تربیتی و تمدنی به آن داشته باشیم.

    ولدان با اشاره به رسالت مسئولین اعتکاف گفت: اگر نگاه ما به اعتکاف نگاه تمدنی باشد این احساس نه تنها در خودمان بلکه در معتکفین نیز ایجاد می‌شود که باید در قبال مسائل کشور و جهان اسلام نقشی فعال ایفا کنند و نمی‌توانند نسبت به مسائل بی‌تفاوت باشند.

    وی تاکید کرد: معتکفین باید درک کنند که اعتکاف آنها می‌تواند به نیابت از شهدای طوفان الاقصی و مسلمانان مسجد الاقصی برگزار شود و این حرکت معنوی باید از بعد اجتماعی امتداد یابد.

    در ادامه به ضرورت ایجاد مکان‌ها و پاتوق‌های دائمی برای امتداد اعتکاف اشاره کرد و گفت: ما باید مکان‌هایی مانند اردوهای راهیان نور یا گلزار شهدای هر شهر را به عنوان پاتوق‌های دوم برای امتداد اعتکاف در نظر بگیریم تا این برنامه‌ها در طول سال ادامه یابد.

    نویسنده کتاب حکمت ولایی افزود: ما در تجربه گروه‌های دوستی به رنگ خدا این را مشاهده کرده‌ایم که پس از سه روز اردو ارتباط آن‌ها همچنان حفظ می‌شود؛ این گروه‌ها ارتباط خود را در فضای مجازی و در برخی مواقع در مکان‌های مختلف همچنان ادامه می‌دهند.

    ولدان تاکید کرد: این ارتباطات می‌تواند در قالب اعتکاف‌های علمی، خانوادگی یا اعتکاف‌های پدر و پسری یا مادر و دختری نیز برقرار شود؛ هدف این است که این ارتباط تربیتی در طول سال حفظ شده و به بهانه اعتکاف ادامه پیدا کند.

    وی در پایان گفت: با راهبری ستاد مرکزی اعتکاف و تعامل با سایر نهادها می‌توانیم فرصت‌های بیشتری در استان‌ها و شهرها فراهم کنیم تا هویت اعتکافی افراد در طول سال حفظ شود و این حرکت اجتماعی به یک نهضت فرهنگی تبدیل گردد.

    نوشته های مشابه

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.