به گزارش روابط عمومی ستاد اعتکاف کشور؛ حجتالاسلام والمسلمین محمدحسین فلاحزاده، صبح امروز در نهمین هماندیشی راهبری اعتکاف که در مسجد مقدس جمکران برگزار شد، به تبیین ابعاد مختلف احکام و آثار اعتکاف پرداخت و با اشاره به اهمیت حضور در مسجد برای عبادت، بیان کرد: توقف سه شبانهروز در مسجد برای تقرب به خداوند، اصل اعتکاف است و این حضور باید زمینهساز انس بیشتر مومنان با مساجد و اجتماعات دینی باشد.
وی در ادامه تأکید کرد: شناخت احکام اعتکاف و رعایت دقیق آنها ضروری است، چرا که اگر اعتکاف صحیح انجام نشود، تأثیرات معنوی و اخلاقی مورد انتظار را به همراه نخواهد داشت؛ مانند نماز و حج، اگر این عبادات باطل باشد، نمیتوانند آثار مورد انتظار، نظیر بازداشتن از گناه و اصلاح نفس را به همراه داشته باشند.
رئیس موسسه احکام فقهی با تأکید بر آثار و برکات اعتکاف، بیان کرد: اعتکاف میتواند فرصتی برای ایجاد تحول عمیق در زندگی مومنان باشد؛ حضور در مسجد و همراهی با دیگر عبادتکنندگان موجب تقویت ارتباط با خداوند و بازسازی اخلاقی و معنوی انسان میشود و همچنین، دوستیابی در اعتکاف میتواند زمینهساز همراهی با افراد صالح در زندگی باشد.
وی بر لزوم استفاده از این فرصت برای ارائه معارف بلند دینی به معتکفان تأکید کرد و گفت: مداحی و ذکر مصائب اهلبیت علیهمالسلام لازم است، اما باید بخشی از برنامهها به معارف تحولآفرین اختصاص یابد تا زندگی معتکفان دستخوش تغییر و توبه حقیقی شود.
فلاحزاده با اشاره به ضرورت انتخاب اولویتها در آموزش احکام فقهی، اظهار داشت: باید مسائلی که مورد نیاز و در اولویت مخاطبان است، به زبان ساده و قابلفهم بیان شود؛ مسائل نادر و غیرضروری نباید وقت مخاطبان را بگیرد، بلکه باید به نیازهای غالب آنان توجه کرد.
رئیس موسسه احکام فقهی به مشکلات موجود در پاسخگویی به سؤالات فقهی اشاره کرد و گفت: متأسفانه برخی افراد بدون تسلط و علم کافی، پاسخهای متناقض و اشتباه به مسائل شرعی میدهند که این امر باعث سردرگمی مردم میشود؛ حوزههای علمیه باید آموزشهای تخصصی در زمینه روش پاسخگویی به سؤالات فقهی ارائه کنند.
وی افزود: پاسخدهنده علاوه بر تسلط بر احکام، باید قدرت شناخت موضوعات جدید و تطبیق مسائل شرعی بر آنها را داشته باشد.
فلاحزاده بر اهمیت سادهگویی در تبلیغ دین تأکید کرد و گفت: هنر افرادی چون شهید مطهری این بود که مباحث عمیق دینی را به زبانی ساده برای دانشجویان و عموم مردم بیان میکردند؛ ما نیز باید مسائل فقهی را به گونهای مطرح کنیم که مخاطب بهراحتی آن را درک کند.
رئیس موسسه احکام فقهی بر پیامرسانی تبشیری در احکام تأکید کرد و گفت: رسول خدا (ص) به معاذ بن جبل فرمودند که با بشارت و آسانگیری، مردم را به دین جذب کنید؛ ما نیز باید این روش را در بیان مسائل فقهی به کار ببریم و از سختگیریهای بیمورد پرهیز کنیم.
وی افزود: به جای ایجاد احساس محدودیت در مخاطبان، باید زیباییها و گستره احکام الهی را به آنها نشان دهیم و تأکید کنیم که اکثر اشیاء و اعمال در اسلام پاک و مجاز هستند.
فلاحزاده با اشاره به اهمیت آموزش روش تبلیغ در حوزههای علمیه، اظهار داشت: تبلیغ دین و پاسخگویی به مسائل شرعی نیازمند مهارت و هنر خاصی است؛ طلاب باید علاوه بر یادگیری احکام، نحوه انتقال آنها به مردم را نیز بیاموزند.
ثبت دیدگاه