حدیث روز
امام رضا (علیه السلام) فرمودند: یک شب اعتکاف در ماه رمضان معادل یک حج است و یک شب اعتکاف در مسجد رسول خدا (صلی الله علیه و آله) و در نزد قبر آن حضرت معادل یک حج و عمره است. 

پنج شنبه, ۱۴ فروردین , ۱۴۰۴ Thursday, 3 April , 2025 ساعت ×
  • جستجو

  • مجموعه موسوعه هشت‌ جلدی اعتکاف حاصل یک دهه تحقیق فقهی است
    02 اسفند 1403 - 12:07
    شناسه : 10464
    حجت‌الاسلام امینی: مولف کتاب موسوعه اعتکاف گفت: این پژوهش پس از ده سال تحقیق، با بررسی بیش از ۲۰۰۰ مسئله فقهی و تطبیق آن با آراء هشت مذهب اسلامی و با رویکردی نوین در دسته‌بندی مسائل اعتکاف تدوین به سرانجام رسیده است.

    به گزارش روابط عمومی ستاد اعتکاف کشور؛ حجت‌الاسلام امینی در مدرسه فقهی ائمه اطهار با تأکید بر اهمیت پژوهش فقهی در موضوع اعتکاف اظهار داشت: این اثر پژوهشی که تدوین آن حدود ۱۰ سال زمان برد، در ابتدا به درخواست حجت‌الاسلام سید علیرضا تکیه‌ای و سپس با مطالبه آیت‌الله جواد فاضل لنکرانی در دستور کار قرار گرفت؛ در آغاز، ابعاد آن محدود به بررسی آیات و روایات بود، اما با پیشرفت کار، مباحث فقهی آن گسترش یافت و به یک تحقیق جامع در این زمینه تبدیل شد.

    وی با اشاره به شیوه جدید تدوین مسائل فقهی در این مجموعه افزود: در این پژوهش، مباحث فقهی اعتکاف نه‌تنها از منظر فقه شیعه امامیه، بلکه بر اساس دیدگاه‌های هشت مذهب اسلامی شامل شیعه زیدی، حنفی، مالکی، شافعی، حنبلی، ظاهری و فقه اباضی مورد بررسی قرار گرفته است؛ این روش مقارن، فرصتی برای تحلیل تطبیقی آراء فقهی در خصوص اعتکاف فراهم کرده است.

    امینی با بیان اینکه این مجموعه در موسوعه هشت جلد تدوین شده است، اظهار داشت: در دو جلد نخست، آیات و روایات مرتبط با اعتکاف مطرح شده و از جلد سوم به بعد، مباحث فقهی به صورت مستند و همراه با استدلال فقهی بررسی شده است؛ در جلد پایانی نیز فهرستی جامع از مباحث ارائه شده که خواننده می‌تواند با مطالعه آن، به کلیات و جزئیات پژوهش دست یابد.

    وی همچنین از بررسی بیش از ۲۰۰۰ مسئله فقهی در این اثر خبر داد و تصریح کرد: متأسفانه فرصت نشد که دو بخش دیگر یعنی اعتکاف در تاریخ و اعتکاف در کتب علمای اخلاق را تکمیل کنیم، اما امیدواریم در آینده این مباحث نیز به مجموعه افزوده شود.

     پژوهشگر حوزه علمیه قم با اشاره به ساختار نوین این مجموعه در دسته‌بندی مباحث اعتکاف گفت: این پژوهش از تقسیم‌بندی‌های رایج در متون فقهی مانند “وسیله” تبعیت نکرده و ساختاری نوین برای بررسی مسائل ارائه داده است؛ بحمدالله این تحقیق در جوار بارگاه حضرت فاطمه معصومه (س) و در مرکز فقه ائمه اطهار که با دستور مرحوم آیت‌الله فاضل لنکرانی تأسیس شد، به سرانجام رسید و امیدواریم مورد قبول اهل علم و پژوهش قرار گیرد.

    نوشته های مشابه

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.