حدیث روز
امام رضا (علیه السلام) فرمودند: یک شب اعتکاف در ماه رمضان معادل یک حج است و یک شب اعتکاف در مسجد رسول خدا (صلی الله علیه و آله) و در نزد قبر آن حضرت معادل یک حج و عمره است. 

سه شنبه, ۲۷ خرداد , ۱۴۰۴ Tuesday, 17 June , 2025 ساعت ×
  • جستجو

  • اعتکاف ظرفیت بی‌بدیل تثبیت نسل جوان در مسیر بندگی و احیای مسجد
    19 خرداد 1404 - 13:17
    شناسه : 11191
    حجت‌الاسلام والمسلمین حاج‌علی‌اکبری با اشاره به ظرفیت کم‌نظیر اعتکاف در ترویج بندگی و ارتقای سرمایه اجتماعی دین، تأکید کرد: حرکت فرهنگی اعتکاف باید از آفت سازمان‌زدگی و بوروکراسی فاصله بگیرد و با حفظ ماهیت مردمی خود، به یکی از بازوان مؤثر فرهنگی نظام اسلامی تبدیل شود.

    به گزارش روابط عمومی ستاد مرکزی اعتکاف: حجت‌الاسلام والمسلمین محمد جواد حاج‌علی‌اکبری رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جماعات کشور روز دوشنبه در نشست مشترک با رئیس ستاد مرکزی اعتکاف با تأکید بر جایگاه راهبردی اعتکاف در تربیت نسل جوان آن را ظرفیتی بی‌بدیل برای تحکیم بندگی و احیای کارکرد تمدنی مسجد دانست و اظهار داشت: اعتکاف فناوری قدسی برای تربیت انسان مؤمن و پیوند عمیق او با خداوند است.

     

    رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جماعات کشور ضمن اشاره به خاطراتی از آغاز دوران رهبری حضرت آیت‌الله خامنه‌ای امام جماعت هر محل را نقطه اتصال مردم به دین و معارف اسلامی توصیف کرد و جایگاه این نقش را در تثبیت باورهای دینی بسیار مهم دانست.

     

    حجت‌الاسلام والمسلمین حاج‌علی‌اکبری با بیان ضرورت اصلاح نگاه‌ها به جایگاه امام جماعت بر تقویت شبکه امامت در سراسر کشور تأکید کرد و گفت: پیوند امام جماعت با جوانان و معتکفین در مساجد باید به صورت ویژه دنبال شود چرا که این ارتباط مستقیم موجب تثبیت و جذب نسل جدید به مسجد و دین می‌شود.

     

    وی از تشکیل کارگروه‌های ویژه در سطح کشور برای هماهنگی بهتر و ارتقاء جایگاه و عملکرد ائمه جماعات خبر داد و افزود: امام جمعه‌ها به عنوان روسای شورای سیاست‌گذاری در استان‌ها باید نقش راهبردی و هدایتگری خود را به خوبی ایفا کنند و از ظرفیت‌های موجود بهره‌برداری نمایند.

     

    همچنین حجت‌الاسلام والمسلمین حاج‌علی‌اکبری به اهمیت حضور فعال دانش‌آموزان و جوانان در مساجد اشاره کرد و گفت که همکاری مستمر با آموزش و پرورش و نهادهای فرهنگی ضروری است تا حضور نسل جوان در مسجد و توسعه فعالیت‌های دینی و اجتماعی تقویت شود.

     

    وی در بخشی دیگر از سخنان خود در این نشست به موضوع ظرفیت راهبردی برای تثبیت نسل جوان در مسیر بندگی و تحکیم باورهای دینی اشاره کرد و اظهار داشت: اعتکاف به مثابه فناوری قدسی زمینه‌ساز شکل‌گیری و تعمیق رابطه انسان با خداوند است و می‌تواند بستری برای تربیت مومن مجاهد و احیای جایگاه تمدنی مسجد باشد.

     

    رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جماعات کشور با اشاره به توصیه‌های مکرر رهبر معظم انقلاب درباره ضرورت تثبیت نسل جوان در صراط بندگی افزود: امروز با افزایش عوامل تزلزل ایمان در میان جوانان مواجهیم و اعتکاف می‌تواند نقشی کلیدی در تثبیت و تعمیق باورهای دینی و هویت اسلامی نسل جدید ایفا کند.

     

    حجت‌الاسلام والمسلمین حاج‌علی‌اکبری اعتکاف فعلی را اعتکاف صغری خواند و گفت: آنچه امروز در مساجد به عنوان اعتکاف برگزار می‌شود مقدمه‌ای است برای رسیدن به اعتکاف کبری که در نهایت باید در دل هر انسان مسجدی دائمی برای بندگی خدا شکل گیرد. تحقق این هدف را نیازمند برنامه‌ریزی دقیق همراهی ساختاری و تربیتی مستمر دانست.

     

    وی ضمن تأکید بر جایگاه مسجد به عنوان نهاد بنیادین تربیتی در نظام اسلامی بیان کرد: مسجد بیش از یک مکان عبادی صرف است و باید به عنوان کانون تربیت مومن متصل به عالم معنا و مرکز ثقل تمدن اسلامی احیا و تقویت شود.

     

    حجت‌الاسلام والمسلمین حاج‌علی‌اکبری در ادامه گفت اعتکاف را فرصتی تربیتی فراگیر توصیف کرد و گفت: اعتکاف ظرفیت بی‌نظیری است که اگر به درستی با نظام کارکردهای مسجد پیوند یابد می‌تواند اثرگذاری عمیقی در سطح جامعه دینی داشته باشد.

     

    وی در پایان ضمن تقدیر از تلاش‌های صورت گرفته در حوزه اعتکاف با اشاره به هشدار رهبر انقلاب درباره خطر سازمان‌زدگی در عرصه فرهنگی تأکید کرد: حرکت اعتکاف باید مردمی طبیعی و بدون گرفتار شدن در ساختارهای پیچیده بوروکراتیک ادامه یابد تا اثربخشی واقعی آن حفظ شود.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.