حدیث روز
امام رضا (علیه السلام) فرمودند: یک شب اعتکاف در ماه رمضان معادل یک حج است و یک شب اعتکاف در مسجد رسول خدا (صلی الله علیه و آله) و در نزد قبر آن حضرت معادل یک حج و عمره است. 

پنج شنبه, ۹ فروردین , ۱۴۰۳ Thursday, 28 March , 2024 ساعت ×
  • جستجو

  • شیوه نامه پروتکل های بهداشتی مراسم اعتکاف اعلام شد
    13 بهمن 1401 - 12:38
    شناسه : 1725
    از سوی وزارت بهداشت؛ مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، شیوه نامه بهداشتی برگزاری مراسم اعتکاف سال ۱۴۰۱ را منتشر کرد.
    منبع : خبرگزاری مهر

    این شیوه نامه ۳۷ بند دارد و در آن بر رعایت فاصله گذاری اجتماعی، استفاده از ماسک، تهویه مناسب، جلوگیری از حضور افراد دارای علائم بیماری، رعایت بهداشت فردی، خودداری از تجمع افراد بدون رعایت فاصله، استفاده از مواد غذایی و آشامیدنی بسته بندی و اینگونه موارد، تاکید شده است.

    شیوه نامه پروتکل‌های بهداشتی مراسم اعتکاف

    ۱. برگزاری مراسم در مساجدی که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند توصیه می‌شود.

    ۲. در مساجد و محیط مسقف رعایت فاصله گذاری اجتماعی و استفاده مناسب از ماسک و اقلام
    عبادی شخصی توصیه می‌شود.

    ۳. برگزاری مراسم اعتکاف در مساجدی که دارای تهویه مناسب می‌باشند توصیه می‌گردد.

    ۴. همه شرکت کنندگان نباید در قرنطینه بیماری باشند و از حضور افرادی که دارای علائم بیماری می
    باشند در مراسم جلوگیری به عمل آید.

    ۵. رعایت بهداشت فردی الزامی می‌باشد به طوری که کلیه افراد بایستی از ماسک مناسب به روش
    صحیح استفاده نمایند.

    ۶. از تجمع افراد بدون رعایت فاصله در محل برگزاری مراسم خودداری گردد.

    ۷. فرش‌های صحن با جاروبرقی قبل از گندزدایی صحن جاروب شده و محل برگزاری نماز حداقل
    یک ساعت قبل از اقامه نماز گندزدایی گردد.

    ۸. ظروف زباله در دار به همراه کیسه زباله در صحن مسجد و سرویس بهداشتی و وضوخانه و
    آبدارخانه در دسترس مردم به تعداد کافی قرار گیرد.

    ۹. وسایل شخصی معتکفین قبل از ورود به محل اعتکاف در مبادی ورودی گندزدایی شود.

    ۱۰. وسایل مورد نیاز برای استراحت مثل پتو و بالش و ملحفه‌ها هنگام ورود به مسجد توسط معتکفین آورده شود.

    ۱۱. قرار دادن تعدادی دمپایی برای رفتن به سرویس بهداشتی که به صورت مداوم توسط مسئول
    مربوطه گندزدایی شود.

    ۱۲. سرویس بهداشتی مساجد دارای شرایط بهداشتی بوده و نظافت، شستشو و گندزدایی مستمر (روزانه) با مواد گندزدای مناسب توسط مسئول مربوطه انجام شود.

    ۱۳. حمام بعد از هر دفعه استحمام معتکفین توسط مسئول مربوطه گندزدایی گردد.

    ۱۴. محلی برای پهن کردن لباس‌های شسته شده و گندزدایی کردن آن محل تعبیه گردد.

    ۱۵. پوستر آموزش نحوه شستن دست‌ها در محل وضوخانه نصب گردد.

    ۱۶. وجود مایع صابون در سرویس‌های بهداشتی و وضوخانه مساجد برای تمام سکوهای شستشو
    الزامی است.

    ۱۷. تجهیزات ضدعفونی دست در مبادی ورودی محل اعتکاف و در محل کفشداری تعبیه گردد.

    ۱۸. گندزدایی مستمر محل و سطوح مشترک ازجمله دستگیره، در، صندلی و میکروفن با مواد
    گندزدای مناسب انجام شود.

    ۱۹. محل آبدارخانه به طور روزانه با مواد گندزدای مناسب گندزدایی شده و از آب خوری های عمومی نیز جمع آوری گردند.

    ۲۰. ورود افراد متفرقه به آبدارخانه ممنوع بوده و از آبدارخانه جهت گرفتن وضو استفاده نشود.

    ۲۱. در صورت برگزاری مراسم در مساجدی که دارای سالن غذاخوری هستند، توزیع و مصرف غذا در محل مجزا ضمن رعایت فاصله و تهویه مناسب محل و استفاده مناسب و مستمر از ماسک الزامی است.

    ۲۲. توزیع غذا در کوتاه‌ترین زمان (قبل از دو ساعت) پس از طبخ و به شکل گرم و با بسته بندی بهداشتی یک نفره صورت پذیرد.

    ۲۳. از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (حداکثر دو ساعت) خودداری گردد. در صورت الزام به نگهداری بیشتر از دو ساعت، باید مواد غذایی پخته در زیر ۴ درجه سانتی گراد یا در بالای ۶۳ درجه سانتی گراد (روی شمعک گاز) نگهداری تا درجه حرارت ماده غذایی به زیر ۶۳ درجه نرسد.

    ۲۴. مواد غذایی و آشامیدنی توزیع شده بایستی به صورت بسته بندی باشد.

    ۲۵. از توزیع نوشیدنی و چای در استکان‌ها و لیوان‌های مشترک خود داری شود.

    ۲۶. بهتر است از قاشق و چنگال و لیوان یکبار مصرف استفاده شود ولی معتکفین می‌توانند از قاشق و چنگال و لیوان شخصی خود استفاده نمایند.

    ۲۷. آب بطری دارای مجوزهای قانونی و دارای تاریخ مصرف مجاز به مقدار کافی توزیع شود.

    ۲۸. از نوشیدن چای و مایعات داغ در لیوان‌های یکبار مصرف شفاف خودداری کنید.

    ۲۹. از بسته بندی و توزیع غذا در ظروف یکبار مصرف نامناسب و پلاستیکی و فومی جلوگیری شود. استفاده از ظروف یکبار مصرف گیاهی بر پایه سلولزی و یا ظروف آلومینیومی دارای مجوزهای ساخت و پروانه بهداشتی ضروری است.

    ۳۰. از توزیع سبزیجات و میوه جات بدون انجام سالم سازی خود داری شود.

    ۳۱. میوه‌ها را قبل از مصرف با دقت با آب سالم شستشو دهید و حتماً پوست آنها را جدا کنید.

    ۳۲. در صورت توزیع سبزی و سالاد، رعایت مراحل چهارگانه سالم سازی سبزی و میوه الزامی است و توصیه می‌شود از سالاد و سبزی بسته بندی شده با پروانه ساخت از وزارت بهداشت استفاده شود.

    ۳۳. تمامی افرادی که مشغول خدمت به معتکفین هستند به ویژه افرادی که در امر تهیه و توزیع غذا دخالت دارند بایستی ضمن رعایت کامل بهداشت فردی از ماسک و دستکش مناسب به طور مستمر در حین خدمت استفاده نمایند.

    ۳۴. رعایت عدم استعمال دخانیات در محل مراسم به دلیل تأثیر آن بر تضعیف سیستم ایمنی بدن و مستعد نمودن افراد در ابتلاء به ویروس الزامی است.

    ۳۵. نظارت دقیق بر اجرای پروتکل پیشگیری و مراقبت از بیماری کرونا توسط خدام و مسئولین برگزاری مراسم صورت پذیرد.

    ۳۶. معتکفین از وسایل مانند قرآن و کتب ادعیه، مهر، سجاده، تسبیح و چادر و نظایر آن به صورت شخصی استفاده نمایند.

    ۳۷. همه وسایل عمومی اعم از مهر و تسبیح، کتب ادعیه، قرآن، میز و صندلی سالمندان، عبا و چادر مشترک و…، جمع آوری گردند.

    نوشته های مشابه

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.