بیانیه ستاد مرکزی اعتکاف به مناسبت روز قدس در ایام مراسم معنوی اعتکاف ماه مبارک رمضان
برگزاری دوره سواد رسانهای ویژه خادمین اعتکاف در قم
برگزاری اعتکاف رمضانیه ۱۴۰۴ در قم با استقبال معتکفین
اعتکاف پرچم معنویت و اخلاق نظام جمهوری اسلامی است
اعتکاف باید با برنامهریزی منسجم برگزار شود
اعتکاف فرصتی برای تقویت وحدت اسلامی و همبستگی میان مسلمانان
اعتکاف رمضانیه سازمان دانشآموزی یزد برگزار میشود
اعتکاف رمضانیه در خراسان شمالی برگزار شد
به گزارش روابط عمومی ستاد اعتکاف کشور؛ محمد خامهیار- بازدید از آشپزخانههای پخت سحری و افطار اعتکاف تا چهار بامداد طول کشید و با وجود خلوتی خیابانها در دل شب کار به سرانجام نرسید. حالا سرپا کردن آشپزخانهها، تهیه امکانات و مواد اولیه به جای خود. این بازدیدها برای سر زدن به نیروها، نظارت بر […]
سه روز از میانه ماه رجب ماهی که آغازگر فصل بندگی است مؤمنان در آئین معنوی اعتکاف تمرین انقطاع از غیر را دنبال میکنند.
خدای متعال در بیانی، توصیه و امر مینمایند که: {فَفِرُّوا إِلَی اللَّه} به سوی خدا فرار کنید! سوالی که به ذهن خطور میکند: فرار از چه و به سوی چه؟ فرار، یعنی فرار از گناه که ریشه گناه هم محبّت دنیاست: {حُبّ الدّنیا راسُ کلّ خطیئه} پس فرار از گناه یعنی فرار از محبت دنیا.
اعتکاف یک دوره کلاس فشرده عشق و محبت است و معتکف عاشق و شوریده حق میشود. اعتکاف یعنى انقطاع از خلق، اثر اعتکاف در ماه شعبان هنگام خواندن مناجات شعبانیه هویدا میشود و لذت استجابت دعا را آن موقع میچشد که میخواند: «الهى هب لى کمال الانقطاع إلیک».
با توجه به اینکه عمل ویژه ماه رجب، استغفار است معلوم میشود که این ماه، فرصت مناسبی برای ایجاد ظرفیتهای معنوی است و اهل ایمان در این ماه میتوانند زمینههای دریافت فیوضات الهی را در وجود خویش ایجاد و تقویت نمایند.
اعتکاف بهترین موقعیت برای خلوت کردن است و در این خلوت میتوان به تفکر پرداخت، بزرگان قائلند که در تربیت، داشتن استاد، برنامه، عزم و اراده، تمرین و مداومت، از اصول اولیه است؛ اما از آنجا که یافتن استاد و مربی مناسب در این زمانه میسور همگان نیست، نسخهای را برای تربیت در صورت فقدان استاد بیان نموده اند.
مساجد همواره به عنوان پایگاه اعتکاف، مرکز خلوت و انس عابدان با معبود خویش محسوب میگردند و اعتکاف روزهایی در خلوت خویش با خود بودن و به یاد خدا زیستن است. اعتکاف گشت و گذاری است در کوچه پس کوچه های درون و گشتن در دنیای «تو در تو»ی دل و شناختن خود و مجاهده با نفس و انس با معبود.