قم _ ستاد مرکزی اعتکاف: حجتالاسلام والمسلمین سیدعلیرضا تکیهای در گفتگویی رسانهای با اعلام آمار شرکتکنندگان در آئین اعتکاف امسال، اعلام کرد؛ سال گذشته حدود ۶۰۰ هزار نفر در مراسم اعتکاف شرکت کردند اما بنابر آمارها، امسال نزدیک به یک میلیون نفر در بیش از هفت هزار مسجد سراسر کشور معتکف شدند آماری که از افزایش ۵۰ درصدی معتکفان حکایت میکند.
رئیس ستاد مرکزی اعتکاف کشور درباره میزان مشارکت نوجوانان و جوانان در اعتکاف ۱۴۰۲، گفت: از این جمعیت یک میلیون نفری، حدود ۸۰ درصد جوانان و نوجوانان و ۵۰ درصدشان، دانشآموز هستند یعنی کسانی که از نیمه دهه ۸۰ متولد شدهاند و همین حکایت از جذابیت مسجد و آئینهای دینی معنوی برای این نسل آیندهساز دارد.
وی با بیان اینکه استقبال بانوان از اعتکاف امسال هم تحسین برانگیز است، ابراز کرد: بنابر آمارها ۶۰ درصد جمعیت حاضر از اعتکاف بانوان و دختران بودند که این هم نشان از اقبال این جامعه اثرگذار از آئینهای دینی مذهبی دارد.
تکیهای درباره دلایل رشد کمی معتکفان در اعتکاف ۱۴۰۲، بیان کرد: با تشکیل شوراهای راهبری اعتکاف در مراکز استانها تمامی ۳۱ استان به ریاست نماینده ولی فقیه و امام جمعه مرکز استان و دبیری شخصیتهای مردمی و همکاری سازمان تبلیغات اسلامی، حوزههای علمیه و نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاهها تمهیدات لازم را فراهم کردیم و انسجام از سوی ستاد مرکزی اعتکاف مستقر در قم به فعالیتها داده شد.
وی ادامه داد: طی روزهای ۲۱ تا ۲۳ آذرماه نشست هماندیشی شوراهای راهبری همراه با کمیسیونهایی تخصصی استانها به میزبانی مشهد مقدس و در مسجد گوهرشاد برگزار شد و روسای نهادهای موثر همچون آیتالله اعرافی، حجتالاسلام والمسلمین قمی و … بیاناتی را داشتند و ۱۶ ساعت کار کارشناسی، مطالعاتی و برنامهریزی هوشمندانه انجام شد.
حجتالاسلام تکیهای در ادامه ابراز کرد: از همان زمان دستورالعملها در کشور اجرایی شد و لذا متفاوت از هر سال تبلیغات را کلید زدیم و حدود ۴۵ روز پیش از مراسم، تبلیغ و ترویج اعتکاف را از طریق رسانههای مختلف دیداری، شنیداری، مکتوب و مجازی آغاز کردیم و خوشبختانه استقبال لازم صورت گرفت و شاهد رشد نزدیک به ۵۰ درصدی معتکفان در اعتکاف امسال شدیم.
رئیس ستاد مرکزی اعتکاف کشور با اشاره به شور و شوقی که مساجد در ایام اعتکاف تجربه کردند، تأکید کرد: کمرونقی مساجد و حضور کمفروغ نسل جوان در مساجد در دیگر ایام، از ضعف و کمکاری ما است؛ بشر گمشدهای دارد که باید به سمت آن هدایت شود در میان عبادات، اعتکاف متفاوت و جامع است و جاذبههای خاص خود را دارد اعم از تمرکز در عبادت و توقف در مسجد به عنوان خانه امن خدا همراه با تطهیر روح و جان، مناجات آرامش، جدا شدن از تعلقات دنیا و روزمرگیها.
حجتالاسلام تکیهای ابراز کرد: برنامهریزی هوشمندانه کمک کرده که اقشار مختلف به اعتکاف جذب شوند این بستر رهاورد بسیار دارد مثل استقبال پرشور نوجوانان و جوانان؛ به تعبیر مقام معظم رهبری مدظلهالعالی، اعتکاف آدرس درست را به ما میدهد پس میتوانیم نسل جوان را در بستر آن به سوی گمشده فطریاش هدایت کنیم.
وی درباره تأثیر آئین اعتکاف در تحقق نهضت بازگشت به مسجد، بیان کرد: بهترین و مهمترین دستاورد اعتکاف باید همین باشد، اینکه مسجد را صرفا مکان اقامه نماز یومیه در دقایقی کوتاه ندانیم در اعتکاف زندگی با خدا را از نزدیک تجربه و لمس میکنیم و در صورت اهتمام و توجه میتوانیم تا اشتغالات دوباره ما را درگیر و غافل نکند، میتوانیم این حال را حفظ کنیم.
تکیهای در پایان تأکید کرد: این حس و حال و فضایی که رهاورد اعتکاف و انس سه روزه با مسجد است، قابل توسعه به دیگر ایام و حفظشدنی است در صورتی که برایش برنامه داشته باشیم.
پایان پیام/
ثبت دیدگاه