به گزارش روابط عمومی ستاد اعتکاف کشور؛ حجتالاسلام والمسلمین سید علیرضا تکیهای در دیدار با مسئولان مساجد اعتکافی استان قزوین با تأکید بر اهمیت اعتکاف بهعنوان یکی از سنتهای رسول خدا (ص) و پیشران نظام اسلامی گفت: مقام معظم رهبری همواره بر اعتکاف تأکید داشتهاند و در طول ۳۵ سال گذشته حداقل یکبار در گزارش پیشرفت نظام به آن اشاره کردهاند؛ این موضوع نشاندهنده جایگاه اعتکاف بهعنوان یکی از مواهب معنوی و اجتماعی نظام است.
حجتالاسلام والمسلمین سید علیرضا تکیهای با اشاره به اهتمام عملی رسول خدا (ص) نسبت به اعتکاف، افزود: آن حضرت اگر یک سال به دلیل جهاد موفق به اعتکاف نمیشدند، سال بعد آن را جبران میکردند؛ این اهتمام قولی و عملی امروز در وجود مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) تجلی یافته است؛ ایشان هیچگاه از یادآوری و توصیه به اعتکاف غافل نبودهاند و این نشانهای از جهتگیری صحیح نظام اسلامی است.
رئیس ستاد مرکزی اعتکاف در ادامه انتشار کتاب «بر کرانه نور» را که شامل فرمایشات مقام معظم رهبری و برخی مراجع تقلید درباره اعتکاف است اقدامی مهم دانست
وی با اشاره به نقش اعتکاف در تقویت زیرساختهای فکری و فرهنگی جامعه، اظهار داشت: اعتکاف تنها یک عبادت فردی نیست، بلکه بستری برای رشد معنویت و مقاومت است؛ مقام معظم رهبری امسال با توجه به شرایط منطقه، شعار اعتکاف را “معنویت و مقاومت” تعیین کردند، زیرا مقاومت نهتنها در بعد دفاعی، بلکه در برابر هوای نفس، چالشهای اقتصادی و آسیبهای اجتماعی نیز معنا دارد.
تکیهای با اشاره به تأسیس کتابخانه تخصصی اعتکاف با بیش از ۳۸۰ جلد کتاب، تأکید کرد: این کتابخانه شامل آثار ارزشمند علمای بزرگ همچون آیتالله جوادی آملی، آیتالله ریشهری و آیتالله مظاهری است و در راستای تبیین علمی این سنت الهی فعالیت میکند.
وی همچنین از برگزاری جشنوارههای ملی و بینالمللی اعتکاف خبر داد و گفت: از سال ۱۳۹۰ جشنوارههایی در حوزه علمی ادبی و هنری برگزار شده است که خروجی آنها سه کتاب در هر دوره بوده است این جشنوارهها در سطح بینالمللی نیز مورد توجه قرار گرفته و حتی سید حسن نصرالله در لبنان میزبان یکی از این جشنوارهها بوده است.
رئیس ستاد مرکزی اعتکاف با اشاره به تدوین «سند راهبردی اعتکاف» پس از بیانیه گام دوم انقلاب اظهار داشت: این سند با ۳۷۰۰ ساعت کار کارشناسی تهیه و به محضر مقام معظم رهبری تقدیم شد که معظم له بر اجرای آن تأکید کردند بر اساس این سند شورای راهبری اعتکاف در سراسر کشور تشکیل شده است.
وی افزود: این شورا در هر استان متشکل از نماینده ولیفقیه، رئیس شورای راهبری، دبیر شورا، نمایندگان و شخصیتهای مردمی، نمایندگان حوزه علمیه، سازمان تبلیغات، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، بسیج دانشآموزی و سازمان صداوسیما است.
تکیهای با اشاره به توسعه برنامههای اعتکاف در سطح دانشآموزی گفت: امسال شاهد گسترش بیسابقه این برنامه بودیم و برای مدیریت بهتر، گروه های تخصصی تشکیل شده است. در این خصوص بستههای آموزشی و فرهنگی ویژهای نیز برای دانشآموزان فراهم شده است که در اختیار مدیران اعتکاف های دانش آموزی قرار می گیرد.
وی با تأکید بر لزوم حمایت از مساجد برگزارکننده اعتکاف، اظهار داشت: در تعامل با دستگاه های مختلف و خیرین، برنامههایی برای تجهیز و تقویت مساجد طراحی شده است و در این نهادها مشارکت فعالی در این زمینه ها داشتهاند.
وی در پایان با اشاره به ظرفیتهای فضای مجازی در توسعه اعتکاف، اظهار داشت: سامانه جامع رسانه ای اعتکاف راهاندازی شده و برنامهریزیهایی برای تقویت ارتباط خادمین و معتکفین در طول سال انجام شده است؛ تجربههایی همچون گروه “دختران نامیرا” که در این جلسه نیز مطرح شد مورد توجه قرار گرفته و در حال بررسی برای گسترش آن به سایر اعتکاف ها در سطح ملی است.
ثبت دیدگاه