به گزارش روابط عمومی ستاد مرکزی اعتکاف کشور، حجتالاسلام علیرضا تکیهای ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سالن جلسات تالار مرکزی شهر برگزار شد، اظهار داشت: هر موضوعی برای خود آغازی دارد که ماه رجب آغاز ماه بندگی است و باید از این ماه پرفضیلت بهترین استفاده را داشته باشیم.
وی افزود: اعتکاف به عنوان سنت حسنه در قرآن کریم آمده و بر آن تاکید شده و باید در جامعه اسلامی پویا باشد، پیش از انقلاب اسلامی چند ۱۰ نفر در مراسم اعتکاف شرکت میکردند که اکثرا طلاب و روحانی بودند و در مسجد امام حسن عسکری(ع) حاضر میشدند، اما به برکت انقلاب اسلامی این مراسم معنوی بسیار با برکت شد و همه اقشار جامعه در آن شرکت میکنند.
رئیس ستاد مرکزی اعتکاف با بیان اینکه ماهیت نظام اسلامی ماهیت معنوی و اخلاقی است، بیان کرد: ستاد مرکزی اعتکاف با شورای علمی خود بر خودسازی، جامعهپردازی و تمدنپردازی تاکید کرد و برنامههای خود را در این راستا پیش میبریم.
تکیهای تصریح کرد: شورای علمی اعتکاف به دنبال سند راهبردی رفت و ۳ هزار و ۷۰۰ ساعت کار انجام شد و این سند خدمت مقام معظم رهبری ارائه شد و پس از دو ماه رهبر معظم انقلاب فرمودند این سند مورد قبول و اجرا شود.
وی افزود: بر اساس سند راهبردی اعتکاف شورای راهبری تشکیل و برنامهها مورد توجه قرار میگیرد، جریان دانشآموزی در اعتکاف حضور فعال و چشمگیری دارد و این موضوع هر سال پررنگتر میشود.
رئیس ستاد مرکزی اعتکاف ادامه داد: امسال با حضور جوانان خیزشی در زمینه اعتکاف خواهیم داشت و برای اعتکاف امسال همچون سال گذشته شعار سال خواهیم داشت و “اعتکاف معنویت تمدنساز” شعار سال است.
تکیهای با بیان اینکه اعتکاف بهترین ظرفیت برای آسیبزدایی است، عنوان کرد: معتکفین سه روز در مسجد حضور پیدا کرده و با خدا خلوت میکنند، برنامهریزی هوشمندانه مورد تاکید سازمان مرکزی اعتکاف است و باید از بستر اعتکاف استان این مراسم جذاب و غنی الگوی سراسر کشور باشد.
وی ادامه داد: سال گذشته ۶۰۰ هزار نفر در حدود ۶ هزار مسجد سراسر کشور معتکف شدند که ۴۰۰ هزار نفر آنها جوانان دهه هشتادی بودند و امسال خیزشی در زمینه اعتکاف خواهیم داشت و تعداد مساجد و معتکفین افزایش خواهد یافت.
رئیس ستاد مرکزی اعتکاف بیان کرد: سال گذشته ۶۰ درصد معتکفین خواهران و ۴۰ درصد برادران بودند، خادمان اعتکاف افطار و سحر، مسائل امنیتی، کیفیت در پذیرایی و احترام به معتکفین را مورد توجه قرار می دهند.
تکیهای با اشاره به برنامههای اعتکاف استان گفت: امسال ۱۹ مسجد برای برادران و ۲۸ مسجد برای خواهران در قم در نظر گرفته شده و ۴ مسجد افزوده شد و ۱۸ هزار نفر معتکف خواهند شد که ۱۰ هزار خواهران و ۸ هزار برادران هستند.
وی افزود: ۱۸۸ برنامه دینی و فرهنگی با حضور مداحان و سخنرانان ویژه معتکفین در مساجد قم برگزار می شود و ۵۰۰ حلقه معرفت و ۴۷ حلقه قرآنی در مساجد و ۴۷ میز مشاوره خواهیم داشت و ۳۰۰ خادم فرهنگی و ۸۰۰ خادم اجرایی به معتکفین خدمات ارائه میدهند.
رئیس ستاد مرکزی اعتکاف بیان کرد: ۱۰۰ خادم قرآنی در مساجد فعالیت خواهند کرد و ۱۱ مسجد دانشآموزی و یک مسجد مادر فرزندی ویژه معتکعین خواهیم داشت.
تکیهای با تاکید بر اینکه اعتکاف مشکل گشا است و برای رفع مشکلات عمده باید به سمت اعتکاف رفت، عنوان کرد: اعتکاف دارای دستورالعمل فرهنگی، فضای مجازی و دانشآموزی است و دوکتاب نیز در زمینه اعتکاف تهیه شده و همچنین برگه احکام به معتکفین ارائه خواهد شد.
رئیس ستاد مرکزی اعتکاف با بیان اینکه مساجد قم ۱۸ هزار نفر ظرفیت اعتکاف دارد، بیان کرد: تاکنون ۲۰ هزار نفر از استان قم در اعتکاف ثبت نام کردند که از ۱۶ دی ثبت نام آغاز و تا ۲۶ دی ادامه دارد و ثبت نام در سایت اعتکاف انجام میشود.
تکیهای عنوان کرد: همه تلاش ما این است که جوانان و دهه هشتادیها حضور پررنگی در مراسم معنوی اعتکاف داشته باشند، ۱۰۰۰ نفر از خواهران دانشجو تاکنون ثبت نام کرده اند و با توجه به استقبال زیاد قرعهکشی انجام میشود.
وی خاطرنشان کرد: سن اعتکاف را ۱۷ سال گذاشتهایم و مراجعه بسیار زیاد است و پیشبینی میشود ثبت نام دو برابر شود و عزیزان با سن کمتر از ۱۷ سال در بستر دانش آموزی حضور پیدا میکنند.
ثبت دیدگاه